مدرسه علوم و فنون کامپیوتری جنگل

نسخه‌ی کامل: هوش مصنوعی دانشگاه MIT، مواد اولیه و دستور پخت یک غذا را براساس تصویر آن تشخیص می‌دهد
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
[عکس: 80063_mit-pic2recipe-4.jpg]

اگر شما یک ظرف غذا خوشمزه سرو کرده‌اید، اما خیلی خجالتی‌تر از آن بوده‌اید که دستور پخت آن را بپرسید، آزمایشگاه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه MIT به این درخواست شما پاسخ می‌دهد. تیم این دانشگاه در همکاری با موسسه تحقیقات کشور قطر یک سیستم هوش مصنوعی به نام Pic2Recipe  ایجاد کرده است که می‌تواند اجزای یک ظرف را از یک تصویر پیش بینی کند و حتی دستورالعمل‌هایی برای ظروف مشابه ارائه می‌دهد.

اینترنت ابزار ارزشمندی برای دانشمندان است زیرا منابعی کامل از کلمات، تصاویر و فایل‌های صوتی را برای ایجاد انواع پایگاه داده فراهم می‌کنند. با استفاده از اطلاعات درست، داده‌های مشتق شده از وب در سال‌های اخیر منجر به پیشرفت چشمگیری در برنامه نویسی چهره، رابط های کاربری صوتی و هوش مصنوعی شده است. اما وقتی نوبت به غذا می‌رسد، هنوز به آن مرحله ای که انتظار داریم نرسیده است.

یوسف عیتار، مددکار دانشگاه MIT، می‌گوید: "در دیدگاه کامپیوتر، غذا غالبا نادیده گرفته می‌شود، زیرا ما مجموعه داده‌های وسیع مورد نیاز برای پیش بینی آن را نداریم. اما تصاویر به ظاهر بی‌فایده در رسانه‌های اجتماعی عملا می‌تواند بینش ارزشمندی را در مورد عادت‌های بهداشتی و ترجیحات غذایی به ارمغان بیاورد."

[عکس: 15567_mit-pic2recipe-3.jpg]

تیم آزمایشگاه MIT مشغول کار روی پایگاه اطلاعاتی که شامل بیش از یک میلیون تصویر غذایی به نام "Recipe1M" و الگوریتم‌های مورد نیاز برای تشخیص آن‌ها و استخراج اطلاعات مفید از آن‌ها هستند. آن‌ها این کار را در اختیار شبکه عصبی مصنوعی به نام Pic2Recipe قرار دادند که آموزش دیده تا تصاویر را ببیند و الگوهایی پیدا کند که بتواند ارتباط بین غذا و دستورالعمل‌ها را تشخیص دهد.

ایده کلی این است که اگر یک تصویر از غذای آماده را در اختیار  Pic2Recipe  قرار دهید، باید بتواند لیستی از مواد اولیه تهیه کند، سپس آن را با سایر تصاویر مرتبط کند و لیستی از دستور پخت مشابه را ارائه دهد. حتی یک نسخه ساده آنلاین نیز وجود دارد که عموم مردم میتوانند از این تکنولوژی استفاده کنند.

تا کنون Pic2Recipe در شناسایی دسرها مانند کوکی‌ها یا کلوچه‌ها بهترین عملکرد را داشته است، در حالی که غذاهای مبهم‌تر مانند سوشی، کوکی‌ها و کوکتل‌ها را به سختی قادر به تشخیص آن‌ها است. محققان دانشگاه MIT می‌گویند سیستم باید تنظیم شود تا به تشخیص نوع مواد مورد استفاده و چگونگی پخت غذا، بپردازد.

[عکس: 11194_mit-pic2recipe-2.jpg]

نیک هیون، دانشجوی کارشناسی ارشد CSAIL می گوید: "این شبکه عصبی می‌تواند به افراد کمک کند که چه موادی در غذایشان وجود دارد. "به عنوان مثال، اگر شما مواد اولیه را می‌دانید اما مقدار آن را نمی‌دانید، مواد اولیه را وارد کنید و سپس می‌توانید دستور پختی با همان مواد بیابید و از آن اطلاعات برای تخمین مقدار هر ماده استفاده کنید."

منبع: newatlas.com